Как да си пуснем брада спрямо лицето?

Как да си пуснем брада спрямо лицето

Гледате се в огледалото и се чудите какъв стил на брада би бил най-подходящ за вас? Този въпрос си задават много мъже, когато обмислят най-добрата форма на брадата си. За щастие има чудесно начало и то е да разберете кои видове брада ще допълнят формата на лицето ви.

Определихме за вас четири основни форми на лицето: квадратна, овална, правоъгълна и кръгла. За всяка отделна форма на лицето са подходящи няколко вида брада, които ще подчертаят най-доброто от естествения ви вид. За вдъхновение относно това кои визии ще бъдат най-ярки върху вас и как да постигнете стил – четете по-долу.

Стил на козя брадичка за квадратно лице

Ако линията на челюстта ви е очертана от твърди и остри линии, тогава е много вероятно да имате квадратна форма на лицето. Избирайки перфектното лицево окосмяване, което да допълни този изсечен вид, не искате да преувеличавате дефиницията, която лицето ви вече има, с квадратна брада.

Вместо това козята брадичка е идеален избор за тази форма на лицето. Заобленият вид на брадата тип „козя брадичка“ означава, че този тип брада добре омекотява ъглите на формата на лицето ви. Пълнотата на мустаците и козята брадичка чудесно подхождат на по-едрия вид, характерен за квадратните лица.

За да разберете как да оформите този вид с електрическа самобръсначка Braun, разгледайте нашето ръководство стъпка по стъпка „Как да си направим козя брада“. Ако имате квадратна челюст за този стил, следващата стъпка е да оставите брадата си да порасне до 10 мм дължина и да се оборудвате с инструментите за тази работа.

Брада на Балбо, бокс, котва и Ван Дайк за кръгло лице

Ако имате кръгла форма на лицето, ще имате по-мек ъгъл към линията на челюстта. Лесен начин да разберете дали това ви описва е, ако дължината на лицето ви е на подобно разстояние като ширината на скулите. Брадата ви също може да има закръглена форма и има редица стилове брада, които се съчетават много добре с нея.

Трите ни предпочитани форми на лицево окосмяване за тази форма на лицето са заострените бради, които придават на скулите ви по-ъглов ръб и поддържат брадичката пълна.

Брадата „Ван Дайк“ е вдъхновена от козята брадичка, но вместо да покрива изцяло областта около устата, тази визия съчетава заострена брада с мустаци, оформени по ваш вкус.

Брадата с котва отразява формата на мустаци, обърнати с главата надолу по линията на челюстта ви. Тази визия е подобна на тази на брадичката с по-леко докосване. Прилаган от Робърт Дауни-младши в ролята на Тони Старк, правилният избор на тази визия се състои в това да определите формата на брадичката и горната устна, преди да подстрижете изцяло останалата част от лицето си.

Викингска или стърнищна брада за овална форма на лицето

Чудите се дали имате овална форма на лицето? Бърз начин да проверите е, ако дължината на лицето ви е по-голяма от ширината на скулите – противоположни размери на нашия тест за кръгло лице.

Ако имате овална форма на лицето, имате късмета да избирате измежду редица чудесни възможности, когато става въпрос за идеалния стил на брадата ви. Овалната форма би трябвало да подхожда на почти всички стилове за лицево окосмяване, тъй като е много по-малко вероятно брадата да накара лицето ви да изглежда прекалено ъгловато или смачкано.

Чудесен начин да изпробвате възможностите си е тридневната брада или брадата с четина. Това е нашият избор за стилове, които не изискват особена поддръжка, така че ако искате лесен вариант, имате късмет, тъй като имаме пълната информация за това как да се подстригвате. Като груб ориентир този вид обикновено е с дължина между 1 и 3 мм – прецизното колело на тримера за брада.

За да покажем разнообразната гама от бради, които можете да си направите с овално лице, нашият избор за дълга брада е брадата на викингите. Тази авантюристична визия може да се отглежда до гърдите. Въпреки че ще искате леко да я оформите, тази брада е с равномерна дължина, което означава, че можете да минете без често оформяне.

Брада тип „патешка опашка“, „хипстър“ или брада за правоъгълна форма на лицето

Правоъгълните лица изненадващо имат много общо с квадратните лица по отношение на твърдите линии, но разликата е в дължината. Тайната на успеха при всички стилове брада е да се синхронизира с формата на лицето ви, а при правоъгълните лица по-дългият вид на лицето ви не се нуждае от заострен ръб, какъвто брадата тип „котва“ може да придаде на по-закръглените лица.

Придаването на по-широк вид на правоъгълното лице означава, че по-дългото лице е по-запълнено с цялостно окосмяване на лицето. Два от най-популярните ни избори за постигане на този ефект са брадата тип „хипстър“ и брадата тип „патешка опашка“.

Хипстърската брада е модерна тенденция, която навява спомени за епоха, в която мъжете са имали много по-голяма нужда от закачалки за шапки и насипен тютюн, с който да пълнят лулите си. Що се отнася до оформянето на брадата, този вид е свързан с дебелината ѝ. Преди да я оформите, трябва да я оставите да расте поне месец или дори два.

Помислете и за цялостната си визия, тъй като по-късата прическа може да се съчетае по-добре с хипстърската брада, за да не скриете лицето си зад цялата тази коса.

Брадата под брадичката е строга класика, която подчертава линията на челюстта, ако имате по-твърди линии на правоъгълно лице. Широчината на този стил може да варира от 2 мм до 2 см за по-дебел вид.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *