Какви продукти да използваме за поддръжка на брадата?

Какви продукти да използваме за поддръжка на брадата

Годините, в които живеем са доста подходящи за избора “да ходя с брада”. Брадите с всякаква дължина и стил са широко приети на работното място, а с бума на брадите през последните години се предлага изобилие от продукти, които се грижат оптимално за окосмяването по лицето ви. В тази публикация ще ви представим 7-те основни продукта за поддръжка на брадата, които всеки мъж с окосмяване по лицето трябва да има в ежедневието си.

1. Тример за брада

Една от най-честите причини за неуспеха на първите опити на мъжете с брада е „небрежният“ вид, който на практика винаги се получава при естествения растеж на брадата. Това обаче лесно се избягва, ако знаете тайните на подстригването на брадата.

Първата от тях е бръсненето на U-образна линия някъде над адамовата ябълка, което намалява ефекта на „пухкавост“ и придава форма на челюстта. Втората е да адаптирате брадата към лицето си. Намаляването на дължината на бакенбардите е препоръчително за повечето хора, някои може да искат да ограничат дължината на брадичката, а други да имат по-къси мустаци, за да спрат ефекта на „увисване“.

2. Шампоан за брада

Шампоанът за брада е специално разработен, за да почиства мръсотията и мазнините, без да отнема твърде много влага от кожата, и често съдържа подхранващи вещества, за да гарантира, че брадата ви е не само чиста, но и остава мека и пухкава. Абсолютно задължителен продукт за всеки, който се отнася сериозно към своята брада.

3. Четка за брада

След няколко седмици растеж брадата ви ще започне да расте в определена форма. За повечето мъже естественият рисунък не е идеален и ако го оставите, ще получите небрежен вид. Използването на специално разработена четка за брада е идеалното решение, когато брадата ви е твърде къса, за да я разресвате. Тя безпроблемно почиства окосмяването по лицето, както и помага за изчистването на всички остатъци или мъртви кожни клетки.

4. Гребен за брада

След като брадата ви достигне дължина от около един сантиметър, можете да смените четката с гребен. За по-дългите бради това е особено необходима стъпка, тъй като помага за разплитането. Ако брадата ви е гъста и заплетена, комбинирането с масло за брада (вж. по-долу) ще направи разресването лесно.

5. Балсам за брада или овлажнител

Други два проблема, с които се сблъскват хората, които за първи път си пускат по-дълга брада, и които ги възпират да опитат отново, са пърхотът и сърбежът. Балсамите и овлажнителите за брада са два продукта, които решават тези проблеми с лекота. Овлажнявайте кожата под брадата, за да сте сигурни, че никога няма да бъдете засегнати от сухота, както и омекотявайте и хидратирайте влакната на брадата, така че всички сърбежи и дискомфорт да бъдат премахнати. Очаквайте резултати само след няколко употреби.

6. Масло за брада

Маслата за брада обикновено са концентрирана смес от омекотители и натурални масла, които вършат чудеса с окосмяването по лицето. Ако брадата ви е безжизнена и суха на вид, което е често срещан проблем при по-възрастните мъже, или ако е прекалено груба и сърбяща, маслото за брада е за вас.

То прави разресването и почистването изключително лесно, покрива космите на лицето, възвръща здравословния им блясък и придава мъжки аромат, като същевременно укрепва и омекотява влакната на брадата.

7. Скраб за брада или за лице

Ако се пренебрегва, кожата под брадата може да се превърне в проблем. Редовното използване на скраб за лице или скраб за брада за отпушване на порите и почистване на мъртвите кожни клетки е абсолютно задължителна стъпка за поддържане на здрава и удобна брада. Кожата и окосмяването на лицето ви ще бъдат благодарни за това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *