Какво е No Shave November?

Какво е No Shave November

Бръсненето е ключов компонент от ежедневието на мъжа. То е и неотменна част от рутинната за поддържане и усъвършенстване на мъжествената визия.

Заради важната функция на брадата в живота на мъжа, се появяват различни предизвикателства, символизиращи нейната ползотворна и жизнена роля.

Movember и No Shave November са едни от паметните дни в годината, използващи окосмяването като акт на борба и взаимопомощ към нуждаещите се хора.

Има ли разлика между Movember и No Shave November?

За здравословните проблеми на мъжете се организират два вида едномесечни предизвикателства – Movember и No Shave November. Разликата между двете предизвикателства е, че насърчават прекратяване на бръсненето в различни зони от лицето.

Предизвикателството Movember стартира през 2003 година в град Мелбърн, като зад него стои идеята за оставяне на мустаците в продължение на месец. През това време другите зони от лицето трябва да бъдат задължително гладки. В контраст с това, при No Shave November не се бръсне брадата, независимо от нейния растеж.

No Shave November – какво представлява?

No Shave November е предизвикателство с широкоспектърно обществено и общочовешко значение. Предизвикателството представлява кауза, символизираща борбата срещу различни здравословни и психически заболявания на мъжете. През нея мъжете отказват да се бръснат в продължение на месец ноември, за да изразят своята подкрепа и толерантност.

Освен практическото изпълнение на No Shave November, зад него стои цялостен модел на поведение. Той насърчава излъчването на по-мъжествено и джентълменско излъчване, необходимо за създаването на общност между по-силния пол.

Как да изпълните No Shave November правилно?

За да се подготвите за предизвикателството No Shave November, е необходимо да се избръснете максимално гладко преди старта на месец ноември. Заредете се с реалистични очаквания, тъй като всяка брада е различна, затова и резултатите след предизвикателството ще бъдат максимално индивидуални.

Друг съвет през No Shave November е да бъдете изключително грижовни към своята кожа. Важно е да полагате правилните усилия, за да поддържате кожата си и да я предпазите от увреждане по време на пускането на брадата. За тази цел използвайте хидратиращи и подхранващи продукти за поддържане на влагата на кожата.

Друга важна стъпка за преминаване през No Shave November предизвикателството е да оформяте регулярно брадата си. За тази цел са важни активното почистване, подхранването, овлажняването и правилното стилизиране. Регулярното измиване на брадата е задължителен компонент от No Shave November, тъй като в процес на интензивен растеж косъмът се замърсява обилно.

В етапа на предизвикателството брадата се нуждае и от качествено подхранване. За него са ви необходими продукти като гелове, кремове или масла за брада. Те подхранват косъма, заздравявар го и стимулират неговия дълготраен растеж. Не на последно място, е важно да полагате грижи за оформянето на брадата посредством специални аксесоари като гребен или четка за брада.

Подстригването и стилизирането на брадата следва да се изпълняват единствено според индивидуалните нужди. За успеха на No Shave November предизвикателството е необходимо да избягвате максимално дълго време етапа на подстригване. Предприемете тази стъпка единствено в момент, в който брадата изглежда твърде неподдържана и непокорна.

Какво научихме дотук за No Shave November?

Бръсненето е не само естетическа потребност на мъже,е но през времето се трансформира и в символ на мъжествено поведение. No Shave November и Мovember са тематични предизвикателства, организирани в почит и толеранс към хора със заболявания.

Разликата между двете предизвикателства е, че насърчават бръсненето на различни части от лицето. No Shave November е не само практическо предизвикателство, но и символична кауза в подкрепа на мъжете.

No Shave November продължава в рамките на месец, като насърчава прекратяване на бръсненето на брадата. За подготовката на събитието са важни предварителното обръсване, търпението, подхранването на кожата и брадата, както и оформянето при необходимост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *