Morgan’s – история на компанията.

Всичко започна в кухнята на семейния дом. Производството, етикетирането и опаковането се извършват на ръка. Първият формулиран и произведен продукт е шампоан, известен като „Шампоан от яйце Джулеп на Мария Антоанета Евкалипт“ и това е последвано година или две по-късно от Morgan’s Pomade.

Първоначално имаше малко време за отделяне на продажбите, но тъй като продаваните продукти, добрите новини пътуваха бързо. Мъжете, които съзнават модата и стила, започнаха да пробват Morgan’s и бързо откриха колко ефективна е тя.
Първите търговци на Pomade бяха модните джентълменски фризьори в лондонския Уест Енд, популярността скоро нарасна и разпространението на този нов ‘must have’ продукт се разшири.

Производството се премести от кухнята на семейния дом и в малка фабрика в Хайгейт, въпреки че производството все още беше еднолична операция, преместването беше окуражаващо.

До ранните години на новия век Morgan’s Pomade се превърна в добре позната марка. Дори се разнесе слух по канала и Morgan’s беше доставен на ексклузивни фризьори в Париж и други европейски столици.
Не всичко беше плавно и с началото на Първата световна война ставаше все по-трудно да се набавят суровини, необходими за производството на Morgan’s Pomade. В крайна сметка производството не можеше да се справи с продажбите.

Въпреки че Morgan’s беше ударил някои трудни времена, ние не бяхме победени. С любезното съдействие на британската армия, Morgan’s пристигна в субконтинента и с това Индия се превърна в най-големия ни пазар за износ. През това време прекосихме и Атлантическия океан и пробихме в Америка, това беше „класическата ера на Холивуд“. Умленият и безупречно поддържан външен вид беше голям по онова време; това беше идеално за Morgan’s, тъй като това е стилът, над който нашата компания работи през годините.

Сега беше климат, в който мъжете, които следват модата, посягаха към Морган всеки ден! Всъщност нашата Pomade беше широко използвана от много от големите имена в развлеченията.


ПО СВЕТА


По това време бяхме пътували много далеч от семейната кухня и за втори път имахме нужда от по-големи помещения. През 1935 г. е закупена нова фабрика в Лондон. Използваните методи бяха до голяма степен непроменени, смесващи се; смесването, етикетирането и опаковането все още се извършва на ръка, но в много по-голям мащаб.

С второто избухване на война отново имаше неуспехи. Суровините отново бяха трудни за набавяне, а изпращането до далечни пазари беше едновременно трудно и опасно. Въпреки всички тези трудни времена Morgan’s не желаеше да се откаже.


АНТИЧНА РЕКЛАМА MORGAN’S


Следвоенните години бяха период на изключително силен растеж на износа със Западна Африка и по-специално Нигерия, превръщайки се в много силен пазар. С тази нарастваща търговия бяха необходими още веднъж по-големи помещения. Намерено е място в Whitstable в Кент и тук е построена нова целенасочена фабрика. Закупена е достатъчно земя, за да се позволят допълнителни допълнения.

Инсталирани бяха съвременни производствени машини и производственият капацитет се увеличи съответно.

МОДЕРНИ ВРЕМЕНА


Днес Morgan’s Pomade се разпространява на над 50 експортни пазара по света и наскоро отбеляза продажбата на един милиард бурканчета помада. Съвременният човек става все по-загрижен за външния вид и стила, това засили
нашите продажби и Morgan’s Pomade все още вървят силно.


Morgan’s осъзнават въздействието си върху околната среда и рециклират всичко, което може да бъде рециклирано. Нашата мисия, като компания, е да създадем най-добрата гама от продукти за бръснарската и фризьорската индустрия, които можем с възможно най-малко отрицателно въздействие върху околната среда. Наред с това, Morgan’s са много добросъвестни по отношение на устойчивостта и тестването на продукти, с гордост заявяваме, че нито един от нашите продукти не е тестван върху животни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *