Предимства на гребен и четка за брада.

Предимства на гребен

Днес ще се потопим в света на продуктите за брада и ще обсъдим дали трябва да изберете четка за брада, гребен или и двете! Има ли нужда и от двете? И ако трябва да изберете само един от тях, кой бихте избрали?

Четката за брада, както вероятно знаете, е просто дръжка и косъм. Самата дръжка може да бъде изработена от всичко – от пластмаса, дърво и дори кост. Косъмчетата са синтетични или естествени. Синтетичният косъм обикновено е направен от найлон или пластмаса, а естественият (който предпочитаме) често е от конски или свински косъм.

Като цяло най-естествената (и ефективна) четка за брада, която можете да намерите, ще бъде тази, която е изработена от дърво с косъм от дива свиня. Ние от Aimmencare.com установихме, че естествените косъмчета от дива свиня имат най-добрата комбинация от твърдост и мекота. Косъмчетата трябва да са достатъчно твърди, за да се вкопаят в брадата и да почистят кожните клетки и остатъците отдолу, но достатъчно меки, за да разнасят маслата и да се увиват около косъма, без да надраскват кожата ви. Косъмът от дива свиня прави точно това!

Какво прави четката за брада?

Повечето четки за брада са предназначени да правят само две неща – да почистват брадата и да я овлажняват. Това не означава, че няма изключения (за които ще поговорим), но като цяло предназначението на четката за брада е много различно от това на гребена за брада.

Четките за брада имат за цел да почистват брадата ви, като използват косъмчета, които са достатъчно твърди, за да пробият космите на брадата и да достигнат до кожата под тях. По време на почистването косъмчетата изтриват мъртвите кожни клетки, остатъците и натрупаната мръсотия и други замърсявания от брадата и кожата! Ако не почиствате брадата си често, вероятно ще имате разраняване, зачервяване, раздразнение или дори обриви.

Другото нещо, което правят четките за брада, е да разнасят естествените (или добавените) масла, които кожата ви произвежда (наречени себум), за да се поддържа здрава. Косъмчетата трябва да са достатъчно меки, за да се увиват около космите и да разнасят маслата по цялата повърхност, за да поддържат брадата ви мека и хидратирана. В противен случай ще страдате от много от споменатите по-горе странични ефекти!

Какво представляват гребените за брада?

Гребените за брада са точно това – гребени, предназначени за вашата брада. Единственото нещо, което наистина отличава гребените за брада от типичните гребени, е формата и размерът им. Гребените, които са предназначени за косата или скалпа, обикновено са твърде големи или неудобни за маневриране около брадата и тесните места в нея, откъдето идва и разликата в размера.

Гребените за брада, както и четките за брада, често са изработени от синтетични или естествени материали. Най-често обаче те са синтетични, тъй като е много по-евтино да се направи гребен от пластмасов калъп, отколкото да се издълбае от дърво. Въпреки това дървените гребени със сигурност имат своите предимства!

Когато избирате гребен, изберете дървен, ако е възможно. Дървените гребени не провеждат статично електричество, както пластмасовите, което означава, че няма да пренасят статично електричество върху косата или брадата ви, когато ги използвате. Така косата ви ще бъде оформена по желания от вас начин, без да се появяват странни плаващи (или стряскащи) косми, каквито често се получават при пластмасовите гребени или четки.

Какво правят гребените за брада?

Гребените за брада също имат две основни предназначения, но те са напълно различни от предназначенията на четките за брада. Гребените за брада всъщност имат за цел само: 1) да разплитат космите на брадата ви и 2) да ви помогнат да оформите брадата си с допълнителни продукти за брада, като балсам за брада и восък за брада.

Гребените за брада обикновено са с по-твърди зъбци от четките за брада, което означава, че те са много по-ефективни при плъзгането между и разделянето на заплитанията в космите на брадата. Както вероятно си представяте, това е най-подходящо за мъже с по-дълги коси на брадата, които са склонни към заплитане.

Заради по-твърдите зъбци гребените за брада също така ви помагат да оформяте по-внимателно и точно брадата си с помощта на продукти за поддържане на брадата, като балсам за брада и восък за брада. Тези продукти са достатъчно здрави, за да задържат космите на брадата ви на място и да се възползват от прецизността, която гребенът може да осигури при оформянето. От друга страна, четките за брада често са твърде меки, за да бъдат ефективни при разресването и оформянето на брадата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *