Мокро бръснене – 3 основни предимства

мокро бръснене

Бръсненето може да се дефинира и приема като форма на изкуство. За него са необходими набор от умения, талант и усет към естетическото оформяне на косъма. В допълнение към тях, бръсненето на брадата изисква постоянство и отделено време поне няколко пъти в седмицата.

Крайният резултат на оформената брада обаче зависи винаги от използваната техника и подход при бръсненето. За тази цел съществуват различни методи на бръснене, а един от най-съвременните такива е мокрото бръснене.

Какво представлява мокрото бръснене?

Мокрото бръснене е опростен метод за бързо и лесно оформяне на брадата, при което се използва вода и крем за бръснене. То се поделя на подвидове – нетрадиционно мокро бръснене и традиционно мокро бръснене.

Нетрадиционното мокро бръснене представлява бръснене с еднократна самобръсначка или такава с касетъчни ножчета, както и гел за бръснене. Освен това, при този метод на бръснене може да се използва и електрическа самобръсначка. Задължителното условие е обаче бръсненето да се осъществява под душа, с пяна или гел за бръснене.

Традиционното мокро бръснене е използвано от миналото до днес. При него кожата задължително се овлажнява със специализирани козметични продукти или топла вода. За традиционното мокро бръснене е необходима подготовка за бръснене, крем или сапун, четка, бръснач или класическа самобръсначка.

Кои са основните 3 предимства при мокро бръснене?

Най-добрата подготовка на кожата

Ключово предимство на процедурата по мокро бръснене е, че тя е най-добрият метод за подготовка на кожата. При другите видове бръснене кожата не преминава през необходимата подготовка, което често води до различни раздразнения и проблеми. При мокрия метод се използва топла вода, която има омекотяващо и успокояващо действие върху кожата.

При намокрянето на кожата преди бръснене се стимулира отварянето на порите, като това прави цялостния процес по-лесен, бърз и приятен. Заради тази полза на мокрото бръснене, то често се приема и като форма на хоби и метод за доставяне на релаксация.

Намаляване на кожните раздразнения

Едно от основните предимства на мокрото бръснене е, че този метод на оформяне на брадата е по-безопасен и полезен за кожата. При него се минимизират рисковете от появата на изприщване, зачервяване, възпаление или раздразнение на кожата. Причините за позитивното влияние на мокрото бръснене върху кожата са няколко. На първо място при традиционното мокро бръснене се използват сапуни или гелове с естествени елементи, подхранващи кожата.

На второ място, при традиционното бръснене се използва класическа самобръсначка, която бръсне само с едното острие. По този начин се избягва раздразнението и възпалението на кожата, както и появата на враснали косми. В допълнение, водата и използваните козметични продукти омекотяват кожната повърхност, като улесняват прехода на самобръсначката. По този начин не се причиняват рани или зачервявания.

Високо качество на бръснене

Друго предимство от традиционното мокро бръснене е високото качество на постигнатите резултати. В контраст с останалите форми на бръснене, при този вид се постига изключителна гладкост на кожата. При сухото стандартно бръснене с електрическа четка се генерира голямо удобство, но въпреки това качеството на постигнатите резултати не е толкова високо.

При този вид бръснене не се оставят никакви следи от косми, като същевременно процедурата е изключително кратка и приятна за изпълнение.  В сравнение с всеки друг метод за бръснене, мокрият метод гарантира най-висока ефективност и гладкост при бръсненето. Това се дължи на овлажнената повърхност, позволяваща гладко и бързо преминаване на самобръсначката. След него кожата е изключително мека, сияйна и същевременно подхранена.

Мокро бръснене – какво научихме за него?

Мокрото бръснене е един от методите за бръснене, при който кожата е предварително овлажнена със специални козметични продукти или топла вода. При този вариант на бръснене се осигуряват редица ползи за кожата на лицето.

На първо място, при мокрото бръснене се осигурява качествена подготовка на кожата. Освен това, при този методи се минимизират рисковете от кожни възпаления и раздразнения. Не на последно място, още едно предимство на мокрото бръснене е високото качество на постигнатите резултати – изключително мека и гладка кожа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *