Предимства на олио за брада.

Олио за брада

Защо трябва да използвате масло за брада?

Олиото за брада е основен продукт и се счита за универсално решение за поддържане на здрава брада. Без значение от дължината на брадата ви, включването на висококачествено натурално масло е чудесен начин да постигате ефект на мекота, кожата да бъде овлажнена, без сърбеж, като същевременно намалявате и премахвате пърхота по брадата.

Дали олиото за брада ускорява растежа на брадата?

Няма доказателства, които да сочат, че използването на масло за брада ще ускори растежа на брадата ви. При наличието на толкова много продукти на пазара, които твърдят, че тяхното масло за брада или серум за брада ще ускорят растежа на брадата, е много объркващо да се отделят фактите от измислиците.

Истината е, че бързият растеж зависи от много фактори, като околната среда, диетата, съня, упражненията, хранителните добавки и хидратацията. Основният решаващ фактор обаче е генетиката. Вашата генетика играе най-голяма роля за това колко гъста и бързо растяща може да бъде тя.

Съществуват някои проучвания, които показват, че някои етерични масла могат да подпомогнат или насърчат растежа на брадата поради терапевтичните си свойства и високия си антиоксидантен профил.

Наистина ли олиото за брада действа?

Когато пуснете брада, вие прикривате част от лицето си, при което кожата под нея е забравена. Постоянното почистване и миене на брадата, както и минералите от твърдата вода при вземане на душ могат да оставят кожата отдолу суха, сърбяща и лющеща се. Ако не се възстановява кожната бариера чрез използването на масла за брада или балсам за брада, ще продължите да изпитвате редица проблеми, като пърхот по брадата, сух чуплив косъм, сърбеж по брадата, потенциално изпръхване при опадане на косъма, а понякога дори фоликулит.

Ползи от маслото за брада

Има многобройни ползи, които можете да изпитате от използването на олио за брада. Ако има един продукт, от който се нуждаете в рутинната си грижа за брадата, бихме ви препоръчали масло за брада поради изброените по-долу причини:

  • Омекотява и третира сухата/грубата брада. Ще има страхотни ползи от първата употреба, но след две седмици използване на маслото за брада ще усетите допълнителните ползи и няма да повярвате колко добре изглежда и се чувства брадата ви.
  • Маслото за брада е обогатено с витамини, микроелементи и мастни киселини, които подобряват здравето на брадата/кожата и укрепват космените фоликули. Здравата брада започва с пълноценно хранене и здрава кожа (фоликули).
  • Маслото за брада овлажнява и възстановява епидермиса, като избавя брадата от лющенето и подпомага идеалните условия за растеж на брадата. Олиото за брада е подходящо и за чувствителна кожа.

Как да използваме олио за брада?

Използването на масло за брада е толкова лесно, колкото миенето на зъбите и не отнема много време. Предоставили сме по-задълбочена информация за това как да използвате и прилагате олиото за брада правилно.

  • Разклатете бутилката преди употреба. В зависимост от околната среда и сезоните олиото ви може да се нуждае от малко загряване.
  • Разпределете три-четири капки в дланите на ръката си и внимателно разтрийте ръцете си. Правилото е да започнете с по-малко количество и след това да добавите повече, ако е необходимо. Не искате излишно да разхищавате продукта или да оставяте брадата си да изглежда и да се чувства мазна.
  • С движение надолу прокарайте длани и пръсти по брадата, като започнете от областта на бузите в горната част на бакенбардите и след това се спуснете надолу, за да покриете останалата част от брадата. Обърнете внимание и на областта на мустаците.
  • Ако използвате ръцете си, внимателно движете върховете на пръстите си нагоре от брадичката, като се движите навън към бузата. Масажирайте маслото в кожата.

Ако използвате гребен, продължете да го разресвате с движение надолу и използвайте ръката си като начин за леко потупване на хвърчащите косми, за да осигурите естествен стил на брадата. Подхранващ балсам за брада също може да ви помогне в поддържането на добре оформена и подредена брада. Нанесете още масло, ако смятате, че това е необходимо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *